Снимки: Sportal.bgКакто писахме, тенис талантът Пьотр Нестеров се завърнаха в България

...
Снимки: Sportal.bgКакто писахме, тенис талантът Пьотр Нестеров се завърнаха в България
Коментари Харесай

Шампионът Пьотр Нестеров разкри кога му било най-трудно на Мастерс-а и кой е любимият му тенисист

Снимки: Sportal.bg

Както писахме, тенис талантът Пьотр Нестеров се завърнаха в България нощес след прекрасното си показване на " Мастърс " -а в Реджо Калабрия (Италия) предходната седмица.

Състезателят на " Черно море Елит " се прибра в София с полет от Рим, придружаван от треньора си Кристиян Илиев. През миналия уикенд Нестеров стана първенец в " Мастърс " -а с осемте най-хубави в Европа при юношите до 16 години. Нестеров бе подложен под №3 и загуби единствено един сет в целия шампионат.  

" Турнирът беше доста мощен, най-хубавите в Европа участваха в него. Мисля, че се представих много добре ", показа пред Sportal.bg на летище " София " Пьотр Нестеров.

" Супер се усещам, почтено казано. Много специфичен шампионат за мен. На финала беше доста мъчно, само че съм доста благополучен, че съумя да се преборя и да печеля купата ", добави геният. 

" Наистина шампионатът беше доста мощен. Искам да го поздравя за невероятната игра. Той е уникален има страхотен борбен дух и се отличава с изключителна психическа резистентност. Турнирът беше на доста високо равнище, доста добра организация, Пьотр показа страхотен тенис, доста смела игра. Нямаше нито един слаб участник. Поздравявам го и им поисквам отсега нататък още по-големи триумфи. Оттук нататък на Пьотр му следва да играе на шампионати от календара на ITF, към този момент при 18-годишните. Следващият му шампионат е още от вторник в Бургас, като той е от пета категория на ITF ", каза Кристиян Илиев.



" Този триумф в действителност е доста огромен. Пьотр е страхотен боец на корта, един от най-големите в целия европейски тенис, а бих споделил и в международния ", добави Илиев, като благодари на БФТенис за поддръжката, която оказват на младите ни очаквания.

" Целите за идващия сезон? Според мен, най-важното е да играем на повече шампионати от календара на ITF до 18 години. Може би предстоят още няколко шампионата до края на годината, ще е хубаво да взема малко точки, да направя добра класация за идната година, с цел да може да влизам на по-силни шампионати и към този момент по-късно да се развъртвам, с цел да играя на по-силни шампионати в Европа и света ", продължи Нестеров.

" Това показване в действителност ми дава убеденост, в този момент се усещам доста по-уверен в играта си и мисля, че този триумф ще ми даде много добър подтик за по-нататък. Сега ми следва един шампионат в Бургас и мисля, че там ще играя освободено и умерено, знам, че играя добър тенис сега ", сподели още Нестеров.

" На мен обичаният ми състезател е Новак Джокович, но по-добре да си изградиш твой личен темперамент, да си играеш твоята игра - както ти си можеш и знаеш ", изясни Нестеров и добави: " По принцип обичам да играя и защитно, и атакуващо, само че когато играя атакуващо, спечелвам доста повече точки, разигравания и мачове. Тогава усещам и доста по-голяма убеденост, тъй като не е доста хубаво да стоиш през целия мач в отбрана, би трябвало и да се нападна. Играя бекхенд с две ръце и мисля, че той е най-стабилният удар в моята игра. "  

" Зависи и от съперниците, по принцип нито може да играеш единствено защитно, нито може единствено да атакуваш. Трябва да имаш от всичко и съгласно съперника. Има някои съперници, които удрят супер мощно топката и ти не можеш да ги надблъскаш. Там би трябвало да умееш да се защитаваш. Тежък е спортът и аз още един път желая да му благодаря, гордея се с него, това е в действителност едно доста огромно достижение за нашата дребна страна. На тези шампионати имаше доста съществени тенис народи. Занапред си пожелаваме да няма травми, това е най-важното, да сме живи и здрави. Разбира се и шанс, без който не може ", приключи Кристиян Илиев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР